Skriv ut

Avfall

Det bästa är att minska mängden avfall som uppstår genom att minska onödig konsumtion och genom att öka återanvändning av varor och material. När ett avfall väl uppstått är det oftast bättre för klimatet att återvinna materialet i avfallet än att förbränna avfallet. Läs mer om källsortering, befrielse från hämtning av hushållsavfall, slamdispenser och latrinkompostering, avfall för anläggningsändamål, nedskräpning och trädgårdsavfall via länkarna i spalten till vänster.

Avfall från hushållen ansvarar kommunen för. Läs mer på Samhällsbyggnadsförbundet Bergslagens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, eller kontakta Servicecenterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster tel. 0587-55 00 40, som svarar på frågor om bl.a. sophämtning, abonnemang, avfallstaxor och avfallsföreskrifter. Där kan du också se var kommunernas återvinningscentraler (avfallsanläggningar) finns.

Du som är företagare och verksamhetsutövare ansvarar själv för att det avfall som uppkommer i verksamheten tas omhand på ett riktigt sätt.

Foto på källsortering

Foto: Förpacknings- och Tidningsinsamlingen

Senast uppdaterad 2018-09-26

Hjälp för sökning på vår webbplats

Använd sökfunktionen i övre listen för sökning på webbplatsen. För sökning av ett speciellt ord på en av sidorna, tryck ctrl + F och skriv in ordet du söker i rutan som dyker upp.

Kontakt

Servicecenter
0587-55 00 40
måndag-fredag 8-16
lunchstängt 12-13
dag före helgdag 8-12

servicecenter@sbbergslagen.se

Samhällsbyggnadsförvaltningen Bergslagen
Besöks- och postadress
Kungsgatan 41 (Gamla kirurgen)
711 30 Lindesberg
Personal

Boka tid innan du besöker oss. Kontakta servicecenter eller din handläggare.

Hittade du det du sökte? * (obligatorisk)
Hittade du det du sökte?
Specifika frågeställningar
Om du har specifika frågeställningar, skicka istället in dem till
info@sb-bergslagen.se

Kontakta miljökontoret