Skriv ut

Energi- och klimatrådgivning

Vi på energi- och klimatrådgivningen kan hjälpa dig med att se över energiförbrukningen i din bostad, förenings- eller företagslokaler. Vi kan även hjälpa till med dessa frågor då du ska bygga nytt eller köpa. Rådgivningen är oberoende och kostnadsfri för alla. Kom gärna med idéer och önskemål; det kan vara förslag till föredrag, utställningar eller speciella aktiviteter.

När det gäller företagare vänder vi oss till små och medelstora företag.

Ta gärna kontakt med oss för att få mer information:

Magnus Reidén; Energi- och klimatrådgivare, 0581-812 34, magnus.reiden@sb-bergslagen.se (Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro)

Mats Brengdahl Energi- och klimatrådgivare, 0581-817 31, mats.brengdahl@sb-bergslagen.se (Askersund, Hallsberg, Kumla, Laxå, Lekeberg)

Du kan även träffa energi- och klimatrådgivaren på följande platser och tider, efter att först bokat en överenskommen tid på tel 0581-812 34:

Hällefors - Biblioteket, tisdagar ca kl. 10.00 -11.00

Grythyttan - Biblioteket i Måltidens hus, tisdagar ca kl. 11.00 -12.00

Nora - Biblioteket, tisdagar ca kl. 14.00 -15.00

Kopparberg - Biblioteket, torsdagar ca kl. 16.00 - 18.00

Lindesberg - Samhällsbyggnad Bergslagen, Kungsg.41(Gamla Kirurgen), onsdagar

Energirådgivningen nås alltid via mail eller telefon. För kontaktuppgifter, se den separata rutan på denna sida eller följ denna länk. Om vi inte svarar hör vi av oss så fort vi får möjlighet.

Hemsidor med tips och råd om energi

Energikalkylenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - Ett hjälpmedel som ger en överblick av din bostads energianvändning. Den ger dig även praktiska råd, allt från enkla spartips till att byta hela värmesystem.

Energimyndigheten Hushålllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - Information om energianvändning i ditt boende

Energimyndigheten Företaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - Öka lönsamheten i ditt företag genom energibesparing

Energimyndigheten Testerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - Produktinformation, bl. a. uppvärmning och varmvatten

Boverket Energideklarationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - Här kan du läsa om vad en energideklaration är, när den ska göras och vad den kan användas till

Konsumenternas Energimarknadsbyrålänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - Oberoende vägledning om el och gas

Energirådgivningens syfte

Syftet med den kommunala energi- och klimatrådgivningen är att ge en objektiv, lokalt- och regionalt anpassad information och rådgivning till företag och allmänhet. Den ska samordna och komplettera den rådgivning som ges av statliga myndigheter och kommersiella aktörer. Rådgivningen stöds av Energimyndigheten.

Ladda ner material från Energimyndighetens webbshop.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Med stöd av Energimyndigheten

Senast uppdaterad 2019-11-11

Hjälp för sökning på vår webbplats

Använd sökfunktionen i övre listen för sökning på webbplatsen. För sökning av ett speciellt ord på en av sidorna, tryck ctrl + F och skriv in ordet du söker i rutan som dyker upp.

Kontakt

Servicecenter
0587-55 00 40
måndag-fredag 8-16
lunchstängt 12-13
dag före helgdag 8-12

servicecenter@sbbergslagen.se

Samhällsbyggnadsförvaltningen Bergslagen
Besöks- och postadress
Kungsgatan 41 (Gamla kirurgen)
711 30 Lindesberg
Personal

Boka tid innan du besöker oss. Kontakta servicecenter eller din handläggare.

Hittade du det du sökte? * (obligatorisk)
Hittade du det du sökte?
Specifika frågeställningar
Om du har specifika frågeställningar, skicka istället in dem till
info@sb-bergslagen.se