Skriv ut

Ny stadsarkitekt anställd från 1 september 2018

Vår nya stadsarkitekt heter Sara Hallström och är anställd från 1/9 på Stadsarkitektkontoret. Hon är utbildad arkitekt på KTH med arbetsbakgrund inom planering, stadsbyggnad och arkitektur. De senaste femton åren har hon jobbat i Stockholm, Malmö, Lund och i Lysekil både inom privat sektor, på kommun, ideellt samt akademiskt, vilket har gett en välgörande kunskapsbredd för tjänsten som stadsarkitekt.

Uppvuxen i Västerås fick Sara tidigt lära känna många fina och annorlunda bergslagsmiljöer. Gamla gruvor, bergsmansgårdar, lingonskogar och blanka sjöar var - och är - rogivande och stimulerande miljöer för henne, som nu vänt tillbaka till sina hemtrakter.

Här i Bergslagen vill den nya stadsarkitekten verka för att alla olika slags miljöer; unika eller mer vanliga stadsrum, landsbygd och naturmiljöer samt strukturer som förbinder dem med varann ska fortsätta vara vackra och funktionella liksom utvecklas med de premisser och behov som finns idag.

Sara ser fram emot att hitta bra sätt att samarbeta med övriga parter inom Samhällsbyggnad Bergslagen och med medborgare och aktörer i kommunerna. Arkitektur och strategisk planering är även en viktig del av arbetet att uppfylla politiska visioner inom samhällsbyggnad samt nationella och globala mål.